KLIK LA

Tuesday, November 16, 2010

DAGING GORENG KETUMBAR


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgol6pIqyImFNXb-oTRAlxIDTv5Y98wMPTLSzZXGKMG2EJEPouGzkcccm2xPOwa8hN9BjCKKCHYMBg6FHRHugLwlAqHZmXc8G1Zn3exTiSdedJv6VhtVmVzJ0uC5jHL0o3iLa5yYA0OKnvN/s1600/RSCN4473.JPG

Bahan-bahan
250 g daging batang pinang
1 sudu besar minyak jagung
2 ulas bawang putih dihiris
2 sudu kecil serbuk ketumbar
Garam secukup rasa
1/2 sudu kecil lada hitam
Sedikit daun ketumbar

Cara membuatnya
• Potong daging nipis-nipis dan rebus hingga lembut.

• Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis bawang putih hingga kekuningan.
• Sejat daging dan goreng dengan bawang hingga garing.
• Taburkan serbuk lada hitam, garam dan lada hitam.
• Masukkan daun ketumbar dan angkat

No comments:

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg