KLIK LA

Friday, June 7, 2013

MENGETAHUI JANTINA ANAK MELALUI KELENDER CINA KUNO

Salam semua,
Hari ni tak de keje..dah settel semua kebetulan ari jumaat keje buat laju je..sebab esok cuti..yahooo...
Ok dalam dok rilek-rilek ni tangan gatai godek tenet maka terjumpa la satu website yang buat GK happy iaitu website www.chinesegendercalendar..
Website nie memudahkan korang yang tak faham-faham nak tengok pasal kelender cina kuno...kebanyakan blogger dok citer nak tau jantina anak boleh rujuk kalender ni (tapi tak leh percaya sangat sebab ini qada' dan qadar dari Allah) kita hanya merancang ok...

Tapi yang jadi masalahnya GK tengok dok faham-faham juga..
Maka semua kesulitan GK sudah terjawab...kalau ikut pengiraan kalender ni maka GK akan dapat baby girl...kalau betul alhamdulilah...maka sepasang la anak GK nanti...

Cara nak kira mudah je...
1) masukkan tarikh lahir korang (si mummy bukan daddy ok)
2) pastu korang masukkan tarikh due baby korang
3) tekan calculate

 dan ini hasilnya..alhamdulilah GIRL...

Cara kedua:
1) masukkan tarikh hari lahir korang (si ibu ye)
2) masukkan tarikh conception @ tarikh pensenyawaan (ingat balik bila tarikh korang subur)
3) macam besa tekan calculate

dan hasilnya sama seperti diatas GIRL juga..

Terpulang la kepada korang nak caya ke tak..itu hak korang sekadar merancang ok je...janji anak sihat dan mudah bersalin..amin..

3 comments:

NOOR AIN OSMAN said...

Teruja
www.momstoreretail.blogspot.com

Norizan Zakaria said...

Assalam...pada tahun 2013..umur sis bukan 29 ke...sebab lahir tahun 1984 kan...pd kalender umor 29,klau persenyawaan bulan febuari jangkaan adalah baby boy...

Gadis Kampung said...

norizan memang saya dapat baby boy pun...silap pengiraan...tak dak rezeki lg nak dapat baby girl...

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg