KLIK LA

Wednesday, October 20, 2010

STIR-FRIED BEE HOON WITH MUSHROOM


Bahan-Bahan
200 gm Beehoon –direndam hingga lembuk
1 sudu makan Tepung jagung – dicampur dengan air
300 ml Pati ayam

A)
1 ulas Bawang – dihiris
2 ulas Halia muda
2 ulas Bawang putih – ditumbuk

B)
2 sudu makan Sos tiram
1 sudu teh Minyak bijan
1 sudu makan Sos cili
1/2 sudu makan Lada hitam – ditumbuk

C)
100 g Cendawan oyster
100 g Cendawan Japanese
100 g Kailan
1 biji Telur

Cara Cara
• Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan A hingga harum dan masukkan pati ayam.
• Masukkan bahan-bahan B dan biarkan ia mendidih.
• Masukkan serbuk perasa jika perlu.
• Masukkan bahan-bahan C.
• Setelah mendidih, tutup api dan masukkan telur.

2 comments:

Langit Jingga said...

duh.. sedapnye bihun.boleh dicobe ni... salam kenal

Gadis Kampung said...

cuba2...GK pun dah lama tak masak..aritu tak leh bau orang menumis tapi makan boleh...hehehehe

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg