KLIK LA

Wednesday, October 20, 2010

AYAM BAKAR SOS CENDAWAN


http://i3.photobucket.com/albums/y75/hanieliza4/AyamSosCendawan.jpg
Bahan Perap Ayam:
2 keping dada ayam
1/2 cawan fresh cream
3 ulas bawang putih [tumbuk lumat]
1 s/k lada hitam
garam

Sayuran di potong kecil dan panjang
carrot
kacang buncis
putik jagung
salad hijau

Cara
1. Gaulkan semua bahan pada ayam dan perapkan selama 3 atau 4 jam.
2. Masukkan ayam dalam loyang dan bakar selama 1/2 jam pada suhu 200'C
2. Rebus sayuran [kecuali salad] dan hidangkan bersama ayam yang telah dihiriskan.
3. Hidangkan bersama sos cendawan.

Sos Cendawan

Bahannya..
1 tin mushroon soup
1 tin air
1 paket Cendawan MAGGI
1/2 cawn air + 1 s/b tepung jagung
1 s/k lada hitam
1 s/b minyak atau majerin
6 biji cendawan butang [potong nipis]

Cara memasaknya
1. Masukkan semua bahan kecuali air tepung jagung.
2. Masakkan sehingga mendidih.
3. Masukkan air tepung jagung dan kacau lagi sehingga mendidih.

No comments:

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg