Bahan-Bahan
200 gm Beehoon –direndam hingga lembuk
1 sudu makan Tepung jagung – dicampur dengan air
300 ml Pati ayam
A)
1 ulas Bawang – dihiris
2 ulas Halia muda
2 ulas Bawang putih – ditumbuk
B)
2 sudu makan Sos tiram
1 sudu teh Minyak bijan
1 sudu makan Sos cili
1/2 sudu makan Lada hitam – ditumbuk
C)
100 g Cendawan oyster
100 g Cendawan Japanese
100 g Kailan
1 biji Telur
Cara Cara
• Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan A hingga harum dan masukkan pati ayam.
• Masukkan bahan-bahan B dan biarkan ia mendidih.
• Masukkan serbuk perasa jika perlu.
• Masukkan bahan-bahan C.
• Setelah mendidih, tutup api dan masukkan telur.
2 comments:
duh.. sedapnye bihun.boleh dicobe ni... salam kenal
cuba2...GK pun dah lama tak masak..aritu tak leh bau orang menumis tapi makan boleh...hehehehe
Post a Comment