KLIK LA

Monday, September 1, 2014

RESEPI: HOMEMADE AIS KRIM COKLAT

Hi uollllsss....
GK nak kongsi dengan korang cara buat homemade ais krim coklat...
sekarang kita berhomemade je...
Dah ada anak kecik ni..risau juga nak beli je...takut makanan yang kita beli tu terlebih bahan-bahan yang tak sepatutnya budak-budak tmakan... macam bahan pengawet ke dan yang seangkatan denganya...

So sebagai ibu yang agak prihatin...maka dengan ini wah semangat gitu..GK nak buat sendiri la ais krim...
Akhirnya, terhasillah ice cream chocolate...

Rasa memang sedap...kalu tak sedap tak akan jadi macam ni...GK baru buat..letak dalam freezer  dalam 1 hari setengah...kalut dengan latihan koir hari kebangsaan pastu lupa terus pasal ice cream ni...

Kemarin habis je koir buka la freezer nak makan ais krim ni...tengok-tengok ini je yang tinggal...huhu..tak sempat nak snap gambar...nasib la depa mau juga tinggal...ini bukan anak-anak GK je yang makan... abang dengan adik GK pun makan...siap request suruh buat lagi....

KORANG PUN TRY LA BUAT...INSYALLAH SEDAP...

RESEPI HOMEMADE ICE CREAM CHOCOLATE:

BAHAN-BAHANNYA:
1) SERBUK MINUMAN MALT COKLAT SATU MALAYSIA- 5 SUDU BESAR
2) SEBOTOL SUSU LOW FAT DUTCH LADY 
3) SEBUNGKUS COFFEMATE
4) 2 SUDU BESAR SERBUK KOKO

Korang blender dalam 20 minit...pastu masukkan dalam freezer seharian...

opss sebelum lupa sebelum masuk dalam freezer tabur chocolate rice dulu...baru sedap....

Selamat mencuba....




2 comments:

GadisCoklat said...

salam sy nak tny susu tu brp ml? coffeemate pula brp gm? memang guna satu bungkus coffeemate ke?

tq

Gadis Kampung said...

Hi gadis coklat kalo awak guna susu 1 liter coffemate kn 450gm...kalau ada percuma gram tu guna saja..lagi menyedapkan aiskrim awak..

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg