KLIK LA

Wednesday, July 9, 2014

LUAHAN HATI SEORANG ISTERI UNTUK SUAMI-DON’T TAKE GRANTED

GK kemarin bukak facebook tengok ada member-member dok share pasal status seorang isteri ini...
dia buat luahan mungkin untuk sang suami yang suka ambik kesempatan atau lepas tangan je...
kesian juga baca...memang betoi apa yang dia tulis ni...memang time mengandung hebat dugaannya..

Tapi GK bersyukur masa mengandung anak pertama...setiap kali appointment dengan doktor atau nak jumpa nurse je husband mesti akan teman...best masa tu ada kawan nak nyembang...dia pun boleh tengok setiap perkembangan anak...ye la..anak sulungkan...

Pastu bila disahkan mengandung kali kedua...semua appointment doktor mahupun jumpa nurse...semua GK handle sendiri...huhu dia dok jauh...masa tu dia kena transfer ke port dickson..balik pun hujung minggu je...tapi yang pelik masa anak kedua..alhamdulilah langsung GK tak rasa sakit sangat time mengandung...walaupun masa kandungan 7 bulan ada la GK terjatuh...alhamdulilah kandungan ok tak dak effect apa...Allah permudahkan sungguh time tu...

Nak kata morning sickness pun tak dak...sakit pala pun tak..ada la sikit sakit pinggang mungkin sebab jatuh kot...tapi tak la teruk sangat...masih boleh drive kete lagi...

GK masih boleh drive kete sampai esok nak bersalin lagi...tapi paling bersyukur...time nak bersalin suami ada kat sisi...masa tu due GK lagi sebulan...tapi hati dia kata tak sedap hati...dia ambik cuti...rupa-rupanya GK nak bersalin...time tu la dia yang drive bawak pi hospital...yang paling GK terharu dia siap beli nasi lemak pagi tu suruh makan takut nanti masuk labor room lama nak menunggu...

Tapi dengan kuasa Allah GK masa labor room kurang dari 2 jam GK dah pun bersalin...dengan dua kali push je...masa tu rasa rahmat Allah kat GK mudah sangat...sakit pun tak lama pastu baby pun kuar cepat juga...

Tapi part ni paling sedih...masa anak sulung dulu husband dok kat sisi dari start masuk labor room sampai GK bersalin...tapi anak yang kedua ni suami tak sempat masuk labor room...masa GK bersalin pun dia tak dak kat hospital sebab dia langsung tak prepared GL jadi dia terpaksa ke kem berhampiran mintak GL...bila dia sampai tengok anak dah dok kat sisi...banyak kali dia mintak maaf...dia kata "tak sangka manja nak bersalin awal sebulan, abah pi kem mintak GL ingat sempat nak teman sampai bersalin,bila mai tengok dah ada baby...cepat dia kuar..abang dia dulu dekat 9jam juga dalam lobor room..maaf ye"
GK langsung tak marah sebab faham..dia pun kelam kabut...tapi nurse pulak lebih-lebih dok berleteq...huhu...

3 comments:

blackaboo jr said...

Assalam...Tapi cemana punya sakitpun cik oiii....belum abih pantang orang pompuan lah yang mula dulu....tak dan2 nak tadah dan kangkang......bukan nak kata tu hakikat....

blackaboo jr said...

Assalam...Tapi cemana punya sakitpun cik oiii....belum abih pantang orang pompuan lah yang mula dulu....tak dan2 nak tadah dan kangkang......bukan nak kata tu hakikat....

Gadis Kampung said...

wow statement dasat ni...erm GK rasa tk semua pempuan macam tu kot...sentences people je kot...mungkin dia gian sangat la kot..m

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg