KLIK LA

Sunday, April 14, 2013

TIPS MENGETAHUI JANTINA ANAK DALAM KANDUNGAN

Sejak dapat tau kata mengandung nie..GK Kerap juga search artikle cara mengetahui jantina anak dalam kandungan tapa melakukan ultasound.. Hati ini teringin nak melahirkan anak perempuan pulak..tapi semua ketentuan Ilahi..GK pasrah je..

Mungkin tips nie berguna untuk korang yang excited nak tau jantina anak dalam kandungan sebelum buat scan...ini hanya tips yang sebetul hanya Allah yang Maha Mengetahui...

1) Melihat kepada perut si ibu. Kalau perut ibu kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan, maka anak dalam kandungan tu lelaki. Kalau perut ibu bulat bundar / melebar ke tepi, itu kemungkinan anak perempuan. 

2) Melihat kepada nipple breast si abang atau kakaknya. Kalau nipple abang atau kakaknya terbelah..maka anak yang dalam kandungan tu anak pompuan. Sebaliknya, kalau nipple tu bulat / timbul maknanya anak dalam kandungan adalah lelaki. 

3) Melihat arah tidur si ibu. Kalau si ibu suka tidur mengiring ke kanan.. maka kemungkinan anak yang dikandung adalah lelaki. Sebaliknya, kalau suka mengiring ke kiri..hah mungkin anak pompuan.

4) Merasa arah berat perut. Kalau si ibu merasa bahawa anak dalam kandungan suka duduk kat sebelah kanan..mungkin anak lelaki. Sebaliknya..kalau baby tu suka dok sebelah kiri..mungkin pompuan.

5) Melihat perangai si ibu. Kalau si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya.. hah kemungkinan anak dalam kandungan tu pompuan. Sebaliknya kalau malas nak bersolek, bergaya ni..anak lelaki la tu. 

6) Melihat garisan pada perut ibu. Kalau garisan tegak dari bawah ke atas tu terang dan tak putus-putus maka anak dalam kandungan tu kemungkinan lelaki tapi kalau terputus..kemungkinan pompuan.

7) Melihat pada wajah si ibu. Kalau wajah ibu berseri-seri orang kata anak lelaki tapi sebaliknya kalau muka tak berseri orang kata anak pompuan..sebab anak pompuan tu telah menarik seri wajah ibu dia..sebab tu muka ibunya tak berseri..

3 comments:

Cik Puan Ila said...

Alamak..sy dh masuk 5bulan takleh nk agak lagi jantina anak..sbb petanda2 tu semua bercampur2.. ;)

emaa anastasia said...

tahniah GK..
bila duenya..

Ct Noraishah said...

ooo..baru tau. sebelum ini ada dgar jugak :)

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg