KLIK LA

Sunday, April 14, 2013

TERINGIN AIR NIRA NIPAH KETIKA MENGANDUNG

Rindu nak menulis kat blog nie..rasanya dah lama tak publish apa-apa story kat sini..memandangkan sekarang tengah pregnant GK ambik kesempatan ini nak kongsi pasal isu -isu kehamilan je la..

Ini adalah kandungan kedua GK..nak masuk anak kedua dah huhuhu..cepat masa berlalu..
Alhamdulilah kali ni tak de la mengidam yang pelik-pelik..yang kandungan pertama dulu pun dok mengidam buah pulasan..pelik kan tak penah-penah makan buah pulasan..tapi time pregnant boleh terliur dok bayang kemanisan pulasan..

Jenuh suami GK cari kat sekitar utara memang tak jumpa..last-last member dia yang dok johor pos buah pulasan sekotak guna bas...masa buah tue ada depan mata GK makan ada kot 5 biji je yang lain suami GK dan adik beradik yang dok perabih...hehehehe

Kali ni pregnant GK teringin nak minum air nira nipah..kebetulan bapa saudara GK memang pencari nira nipah dan dia memang jual nira nipah yang ori tak de campur air...

Alhamdulilah kemarin dah minum nira nipah yang fresh baru turun dari pokok..rasanya memang manis..tak de masam walaupun sikit pun...mak GK kata kalau ada rasa masam-masam tue nira dah lama...GK bau pun nak muntah ..tapi yang nie tak bau pun sedap sangat....ada lagi 4 bungkus nira dalam peti sejuk..petang nanti nak minum pulak...mula-mula risau juga orang pregnant boleh ke minum nira...mak kata boleh..tapi selawat dulu...GK tawakal je la...sebelum nie pregnant pun penah minum juga tapi seteguk je...tak lalu...tapi kali ni pregnant dok terbayang nira je...

Ini pokok nira nipah..rumah pak saudara GK dikeliling dengan pokok nipah nie la..nyamuk banyak...dia gigit kita tak sedar tau-tau dah merah-merah...

Jemput minum air nira..sedap...


1 comment:

Ct Noraishah said...

nasib baik ianya senang nak dapat hehehe..kalau la mengidam benda yang bukan2 haru juga cik abang tu hehe

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg