Bahan-bahan :
- 200 gm minyak sapi
- 400 gm tepung gandum
- 1/2 cawan kacang tanah , digoreng kering dan tumbuk
- 1 cawan gula kastor
- cawan kertas secukupnya
Cara Membuatnya :
- Minyak sapi digaulkan dengan tepung gandum hingga menjadi doh yang lembut. Jika agak lembik, tambah lagi tepung.Jika kering tambah minyak sapi lagi.
- Ambil sedikit doh dan bulatkan.Leperkan dan isi inti kacang kedalamnya.
- Susun atas dulang dan bakar hingga masak.Sejukkan
- Apabila biskut telah sejuk, golekkan dengan gula kastor
- Masukkan dalam cawan kertas dan simpan dalam bekas.
4 comments:
hi sis,try wat tp keras ar,cam ne ye,,,
Kena cairkan dulu minyak sapi tu....
Kalau tmbh telur blg x...
boleh je nak tambah telur...telur tue lagi sedap...lagi gebu biskut tue...
Post a Comment