KLIK LA

Friday, August 17, 2012

RESEPI: BISKUT ARAB SUSU




Bahan-Bahan

·                     2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
·                     2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
·                     sedikit garam
·                     7 cwn tepung gandum(di ayak)
·                     ceri merah secukupnya-potong kecil2
** Gula aising ( utk gaul biskut bila dah masak sahaja)

Cara-Cara

1.            Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati
2.            Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3.            Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak ( 15-20min) pada suhu 180 C.
4.            Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula aising..siap!

2 comments:

Ain Fajar said...

Biskut yg mudah Dan simple.. Menarik......

Anonymous said...

minyak sapi tak kena cairkan ke?

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg