Bahan-Bahan
·
2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
·
2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
·
sedikit garam
·
7 cwn tepung gandum(di ayak)
·
ceri merah secukupnya-potong kecil2
**
Gula aising ( utk gaul biskut bila dah masak sahaja)
Cara-Cara
Cara-Cara
1.
Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati
2.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
3.
Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga
masak ( 15-20min) pada suhu 180 C.
4.
Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula
aising..siap!
2 comments:
Biskut yg mudah Dan simple.. Menarik......
minyak sapi tak kena cairkan ke?
Post a Comment