KLIK LA

Wednesday, May 23, 2012

RESEPI LOLIPOP



Salam semua..selamat pagi..segar bugar pagi nie ye..tengok tak debat pasal PTPTN semalam...GK tengah dok loading kat satu blog pasal debat nie...

Pagi-pagi nie GK nak kongsi satu resepi buat lolipop coklat dengan korang...GK buat dah lama dah..dah 2 bulan dah buat...tadi tengok handset ada lagi gambar nie tue yang publish kat u all tu...

Bahan-bahan nya ialah:
coklat milk satu bar
coklat oren satu bar
acuan ABC
acuan lolipop
batang lolipop
krim putar

Cara membuatnya:
1) Masukkan krim putar dalam periuk dan didihkan.pastu keluarkan dari api tuangkan ke atas orange chocolate. kacau sehingga cair dan sebati. 
2) Tuang oren coklat tue dalam acuan ABC. pastu bekukan selama 1 jam sudah ye..
3) Masukkan krim putar dalam periuk dan didihkan.pastu keluarkan dari api tuangkan ke atas milk chocolate. kacau sehingga cair dan sebati. 
4) Tuang milk coklat tue dalam acuan lolipop. pastu letak huruf-huruf coklat atas coklat milk tue..bekukan selama 1 jam...

5) Inilah hasilnya...
 

NOTA KAKI:
Sebenarnya nak elok korang bekukan dulu lolipop milk coklat tue pastu dah beku...keluarkan lolipop dari acuan baru la letak huruf-huruf tue di permukaan atas lolipop tue...(edisi tue tak sempat snap sebab kena ngap)

6 comments:

kak sue said...

syida.....kak sue nak blajaq bt.pasai asyraf suka. ada org dkt umah wat meniaga.hari2 beli n letak peti ais...h0h0h0..

AdiaLuze said...

Assalammualaikum ...

Wowww .. Sedapnye, sedapnye ..

P/S : Nak rasa eskrim goyang? Gi la kat pantai remis, kuala selangor ^^

Boni JLL3 said...

wah!!!!!!!!!!!!! menariknya!!!!!!!!!!! nak satu leh??? hehehe

penyuluh perikanan said...

postningan a very nice, full benefits, especially for me, once again thank you,
you always make a successful greeting to all articles here
fisheries extension

devy hastuti said...

apa tuw krimm putar eekkkk

Gadis Kampung said...

krim putar tu whipping cream

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg