Hari ini GK nak kongsi resepi JEJARI COKLAT atau dalam bahasa englishnya
"BITTER CHOCOLATE"
BAHAN-BAHAN:
110gm krim putar
150gm coklat hitam kouvertur
Penyalut:
100gm gula icing
CARA-CARA:
- Masukkan krim putar dalam periuk dan didihkan. Keluarkan dari api dan tuangkan ke atas coklat yang telah dipotong. Kacau coklat sehingga cair dan sebati. Tutup dengan plastik pembungkus dan sejukkan selama 2 jam atau semalaman pada suhu bilik.
- Gunakan beg pastri untuk dijadikan jejari sepanjang 2cm di atas dulang yang dilapik kertas minyak.Biarkan sejuk selama satu jam.
- Kemudian geselkan pada tapak tangan supaya menjadi 4cm dan masukkan dalam gula icing.
- Keluarkan dan tapiskan gula icing berlebihan.
2 comments:
xpernah makan..sedap ke??mcm best jer
rasa coklat la...GK suggest jangan guna coklat berly's sebab manis sangat...guna jenama collate
Post a Comment