KLIK LA

Tuesday, November 16, 2010

AYAM PANGGANG MADU


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJnKzu0bcpJAkMwwNmTcG2dtWXvIPqtnrbPaWJuadDtgv1y5gdYmvOawQ0LGl-1YAeRqpFirUbPtjxRB_Me_Wl_XPUH94voXyDIZAwdfITrpAUunXoAvNVIr7EJg0ciwRRKRwb3iCeE8s/s1600/ayam+madu.jpg
bahan
1 ekor ayam [potong 4 dan bersihkan]

Bahan perap
3 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
1 s/b cili mesin
1 s/b lada hitam
1 s/b rempah kari ayam
1 s/k garam
2 s/b madu

Cara
1. Gaul dan perapkan semua bahan dengan ayam selama 3 atau 4 jam
2. Bakarkan dalam oven 200'c selama 1 jam.
atau..
Bakar jer atas pembakar didapur gas atau arang..
atau goreng jer..
tapi agak melekit2 sikit lah sebab ada madu tu.

2 comments:

Afraliza Yusof said...

perghhhh!!! sedapnye...tak tahan...tak tahan...

Gadis Kampung said...

dah buat ker?sedap tue try la buat kalau nk sedap bubuh perencah nasi goreng adabi

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg