KLIK LA

Tuesday, November 16, 2010

CHICKEN CHOP


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ_WJ9bWwrcS6iYo0yaVbjdeHEkrnQZ9sm_dLwneFHSmMzSj4wCwOXEtKaG12o16DzjG8Yhj2a-ZOiVOArPeZQqAY13WTLeTiCGeTKfA06d4767l-_4TS_ZfIr7JggK_7ZCZLPqP6SOSc/s1600/aya.png

bahan
2 keping dada ayam [buangkan tulang dan hiriskan besar tapi nipis]
1 s/k sos L & P
1 s/k kicap cair
1 biji putih telur
2 s/b tepung jagung
2 s/b minyak

bahan tumbuk halus
2 cm halia
1 ulas bawang putih
1 ulas bawang merah

Cara
1. Perapkan ayam dengan bahan yang ditumbuk halus bersama sos L & P dan kicap cair selama 1 jam.
2. Panaskan minyak dalam non-stik pan.
3. Cucukkan ayam dengan garfu dan celupkan dalam putih telur yg telah dipukul.
4. Golekkan ayam dalam tepung jagung.
5. Gorengkan dengan api sederhana sehingga warna keemasan.
6. Angkat ayam dan letakkan dalam pinggan bersana kentang goreng dan salad dan

No comments:

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg