KLIK LA

Wednesday, October 27, 2010

TOMYAM AYAM/CAMPUR


http://www.resepmasakan.us/wp-content/uploads/2010/02/tomyam.jpg
Bahan:
300 gm isi ayam
100 gm udang
100 gm sotong
100 gm bunga kobis
1 biji tomato (dibelah 4)
1 biji bawang besar (dihiris)
2 batang serai (diketuk)
8 biji cili padi (diketuk)
1 ulas bawang putih (diketuk)
1 sudu besar pes tomyam
1 batang celery (potong kecil)
3 helai daun limau purut (koyakkan)
Air & garam secukupnya
2 biji limau nipis (ambil jus)
1 pokok daun ketumbar (cincang)

Cara membuat:
1. Masukkan semua bahan kecuali limau nipis dan daun ketumbar dan renehkan sehingga semua bahan lembut.
2. Masukkan air limau nipis dan daun ketumbar dan hidangkan

No comments:

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg