Bahan-Bahan:
4 bungkus maggi [celur dan toskan]
100 gm udang
100 gm sotong [dipotong]
100 gm isi ayam [dipotong]
1 pokok sawi [dipotong]
sedikit kobis
2 cawan stok daging
2 sudu besar kicap pekat
2 ulas bawang putih [ditumbuk]
1 sudu besar tepung jagung + air
1 s/k lada hitam
1 biji telur
Minyak masak & garam
Cara:
1. Panaskan sedikit minyak masak dalam kuali. Masukkan maggi & kicap pekat. Gorengkan selama 2 minit.
2. Angkat & masukkan ke dalam pinggan.
3. Tumiskan bawang putih hingga garing.
4. Masukkan sos tiram, sawi, kobis, ayam, sotong, udang, garam & stok daging.
5. Kemudian masukkan bancuhan tepung jagung dan lada hitam & masak hingga mendidih.
6. Tuangkan dalam pinggan ada maggi.
No comments:
Post a Comment