Bahan-Bahan:
500 gm isi ayam [potong kecil dan nipis]
1 tin kacang panggang
2 biji bawang besar [potong bulat]
2 biji cili merah [mayang]
2 biji cili hijau [mayang]
4 biji bawang putih ([dititik]
1 biji lobak merah [hiriskan nipis]
4 sudu besar cili kering kisar
1 s/b sos tomato
Gula secubit
Garam
Minyak
Cara:
1. Panaskan minyak. Tumiskan bawang putih sehingga berbau wangi.
2. Masukkan cili kering kisar & tumis lagi sehingga garing.
3. Masukkan ayam, garam, gula, lobak merah & sedikit air. S
4. etelah lobak merah empuk, masukkan pula kacang panggang.
5. Setelah ayam masak, bolehlah masukkan dalam pinggang hidangan dan hidangkan dengan ansi putih atau roti.
No comments:
Post a Comment