KLIK LA

Monday, March 31, 2014

SHOPPING TIME @ WANG KELIAN PERLIS

Dah lama tak jejak kaki kat pasar sehari wang kelian...walaupun dok perlis je tapi kaki ni berat je nak tekan minyak kete pi wang kelian...

ALasannya...jalan nak pi wang kelian tu terlalu mencabar...barang -barang kat sana memang murah-murah...

Kalau nak banding wang kelian dengan padang besar...memang wang kelian murah lagi...tapi tu la..selok dia tajam-tajam...sapa yang tak berapa cekap bawa kete elok lupakan niat nak drive pi wang kelian..takut terbabas....

Kami sengaja pilih nak shopping pas solat zuhur...kira sampai wang kelian masa tu dalam.kol 3pm juga la...panas terik rupanya kat situ...berpeluh GK bawa tisu pn tisu pun basah...

Tapi walaupun panas lik...lik...agenda shopping tetap di teruskan..

GK memang dok plan nak beli set periuk cap buaya 6 beradik macam dalam gambar ni

Masa tengok kat padang besar majoriti kedai letak harga rm75 ke atas...tak sangka pi wang kelian dapat dengan harga RM68...betoi Gk tak tipu...ni yang GK beli...malas nak buka lagi pasal semua dok berbalut dengan kertas...lagipun tak mau guna lagi...sebelum beli dah cek..semua ok...so korang tengok kotak je  la..
ada 6 biji periuk dari saiz 16 sampai saiz 26...sebijik macam gambar di atas...kebanyakan online marketer jual set periuk ni dalam rm130...
Gk beli periuk kukus ni...suami GK la nak sangat...dia kata bole kukus pulut....besa la orang utara kuat makan pulut...harga pun tak mahal hanya RM14 je... 
GK beli toto cap NARITA...aritu tengok kat padang besar RM40...naik wang kelian tengok baru RM37..malas pikir panjang...terus i sambar...
ikut banyak lagi yang GK beli tapi malas nak story semua..
lupa nak bagitau...kete control,helikopter control..mainan budak-budak murah-murah...yang tu kami borong paling banyak...

4 comments:

Cik Puan iLa said...

Pdg besaq tu kalau kena gaya pujuk,dapat jugak harga mcm wang kelian..

Sy selalu pegi pdg bsr n w.kelian,tp nasib saya kurang baik,harga sama je waktu tu.

Last2 tak pegi dah w.kelian,jauh nak panjat bukit.huhu

Petak Bunga said...

kena tnya dulu harga nya.. harga yg dilatek bukan harga yng dijual.

Gadis Kampung said...

btl tu petak bunga...kita kn pndai twr menawar

Gadis Kampung said...

kalo nk beli pakain dgn brg dapur wang kelian la tmptnya

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg