KLIK LA

Thursday, August 2, 2012

RESEPI AISKRIM OREO

Salam GK dah buat resepi nie..nie resepi paling simple dan mudah giler nak buat...
Bahan dia pun cuma 3 je..tapi hasilnya anak-anak menakan@saudara kata
 "cik da pasni buat lagi sedap la"...


BAHAN-BAHAN:
Sebungkus coffemate - yang saiz kecil je
Satu bungkus biskut OREO-
Susu UHT- GK guna sekotak susu uht dutch lady yang saiz kecik tue

CARA MEMBUAT:
- GK blend je semua bahan diatas
- Bubuh dalam bekas bekukan dalam 4jam
- Pastu GK kuarkan balik aiskrim yang agak separa nak beku tue
-GK blend balik pastu GK bubuh balik dalam peti sejuk
-Keesokkan baru GK makan dengan anak2 menakan..

NOTA KAKI:
Jangan blend biskut hancur sangat kita nak bagi nampak oreo dia tue..
GK penah buat juga resepi nie tapi guna susu coklat dutch lady pastu GK bUbuh milo dalam 4 sudu besar..sedap juga...jangan letak gula oreo tue dah manis...




10 comments:

eimah siti said...

wahh...kena try la ni....cik siti singgah sini....=)

mamyharraz said...

nampak resepi mcm mudah.nnt nak try buatlah.

tq share resepi :)

Mummy Akmar said...

Salam..

Sedapnye Eskrem Oreo..

Jom ikot serta bantu anak-anak yatim di http://elqashrinqaisara.blogspot.com/2012/08/segmen-jom-follow-blog-el-qashrin.html

Scarlett O'Hara said...

Wah sedap dan senang.nak buatlah...

Mrs Najib said...

senang ajo nk buatnye..terliur sudah

teratai said...

bestnya,ingatkan susah nak buat aiskrim..rupa2nya mudah je! Thanks sharing:))

ikoko said...

Biskut tu nak kena pecahkan dulu ke sebelum blend ke? Pastukan.. Susu tu kotak kecik je ek? Kira resepi ni anggaran uk bape org makan ek? Huhu. Sorry byk tanya.

Iznie said...

senang je... nak buat...tq2. :)

Makcik Mun Rabab said...

sedapnya. tengok pun dah teringin.

Anonymous said...

waaa !

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg