KLIK LA

Thursday, June 21, 2012

LELAKI..SEMAKIN TUA SEMAKIN BEREMOSI

Salam reader..
Apa habaq??
Ada sapa-sapa ada masalah rumah tangga tak? 
suami kuat merajuk...cakap sikit dah terasa hati...orang cakap lain dia faham lain..
kira sensitif mengalahkan perempuan je...ada tak??
tak payah angkat tangan just senyum je..nanti orang sekeliling pelik pulak...

Ok GK bagi tips nak handels suami yang kuat beremosi..
biasa la diorang nie bukan apa.. cuma nakkan perhatian je..
dulu awal2 kawin perempuan yang kuat merajuk diorang pujuk..
sekarang diorang lak nak dipujuk..jangan ada yang angkat kaki dah la..sabar dulu..
7 CARA HANDLE SUAMI YANG KUAT BEREMOSI:

1) Jangan biarkan suami bersendirian - sebab semakin usia meningkat suami suka dibelai dan dimanja..takut kalau kita buat derk.. je dia cari yang lain yang boleh memujuk rayu..

2) Buat aktiviti yang menyeronokkan bersama macam jogging, makan2 tengok wayang - kalau boleh ikut je apa yang suami minat kita follow je..untuk ambik hati dia..

3) Kalau nampak suami dah mula berubah sikap cuba tarik perhatian dia ke arah yang lebih romantik..

4) Orang lelaki jenis pantang sikit kalau isteri tegur kesalahan dia..tapi kalau kawan2 yang tegur dia ok je..kalau kita rasa dia dah keterlaluan..mintak la member kamceng dia tolong nasihatkan dia..

5) Jika suami jenis ego dan keras hati jenis tak makan saman orang sekarang kata..isteri tegur la directly tapi biarlah berhemah..takut jadi perang lak..

6) Elakkan berleter tau..lelaki benci perempuan kuat berleter...

7) Jangan biar masalah berpanjang..jangan pulak isteri pun merajuk sama...memang masalah takkan settel la...

NOTA KAKI:
Nasihat je pandai hehehehe..





3 comments:

Acik Erna said...

salam GK..alhamdulillah dari muda sampai ke tua ni suami tak suka merajuk..

sweet said...

sib baik makin tua makin beremosi..kalau makin tua makin MENJADI..hahha..kalut dibuek eh..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nasib baik la bakal laki tak kuat merajuk

esok2 dah kahwin xtahu la cna hehe

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg