KLIK LA

Monday, December 6, 2010

MAKSUD DISEBALIK WARNA

Putih
http://www.channel4.com/4homes/images/mb/Channel4/4homes/design-and-style/how-to-guides/how-to-mix-paint/white-paint-lg--gt_full_width_landscape.jpg
Putih pula melambangkan kebersihan, kemas dan terang sesuai digandingkan dengan sebarang warna, sekali gus membantu menaikkan seri warna lain. .


Biru
http://seeingredaz.files.wordpress.com/2010/03/blue_paint.jpg
MELAMBANGKAN langit dan lautan, justeru, ia sesuai untuk dicat di bilik tidur, begitu juga warna ungu.

Warna berkenaan turut dikategorikan sebagai warna sejuk mampu mengubah bilik tidur kepada suasana yang lebih selesa, tetapi jika biru gelap digunakan boleh mencetuskan suasana bilik menjadi lebih kelam.



Jingga
http://img4.realsimple.com/images/home-organizing/organizing/0310/orange-paint-dip_300.jpg
MELAMBANGKAN tenaga dan keriangan serta dipercayai boleh merangsang keinginan untuk makan.

Bukan bermakna anda harus mengecat seluruh dinding ruang makan dengan jingga, tetapi perlu kreatif menyesuaikan penggunaannya.



Hijau
http://i.treehugger.com/images/2007/5/24/green-paint-ask-th-001.jpg
LAMBANG alam semula jadi memang mendamaikan dan sesuai digandingkan dengan binaan berstruktur besi.

Hijau lembut pula mampu menenangkan fikiran dan jika disesuaikan dengan sedikit rona merah atau kuning, suasana berubah menjadi lebih segar.



Konsep dekorasi

Warna keemasan menginspirasi suasana mewah dan eksklusif.

Sesuai digabungkan dengan hijau, merah atau biru gelap.


Bagi menampilkan gaya moden atau unsur berteknologi tinggi, warna perak sesuai untuk konsep berkenaan.

5 comments:

mekar said...

mekar suka warna putih. senang nak match dgn banyak colour. deco rumah pun bayk guna putih & hitam. Tadi mekar tinggalkan jejak kat no giliran 332. slmt berblog gadis kampung

hans said...

hehehhe
suka warna yang lembut
cantik dan ceria

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

P/S : Cek Nuffnang Dah Sampai..Yehaa!

little cart00n said...

elie suka hijau! :)

simply nana said...

ala wane merah ke, wane pink ke tak dea tersenarai ker?

Gadis Kampung said...

saya suka warna pink...sama dengan simply yana...

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg