KLIK LA

Friday, October 1, 2010

Tip Kurangkan Stress Di Tempat Kerja

Korang rasa stress tak masa kat tempat keje?kalau betul takpe jangan risau...saya ada beberapa tip yang boleh dikongsi bersama....hopefully pasnie korang akan senantiasa happy je nak pi keje....
 
1.Membaca kisah lucu:
http://4.bp.blogspot.com/_XRzr_3n92jc/TDSdwgYXxyI/AAAAAAAAA58/PY408MxY5HI/s320/gelak_saje_saje_20090803_1542653372_thumb%5B8%5D.jpg 
Sebelum start keje baca bismillah dulu...kalau mood tak mai juga korang cari kat internet koleksi kisah lucu...korang baca la...jangan la sampai ralit (khusyuk) baca sampai lupa lak nak buat keje.. ('_')

2.Berbual dengan teman sebelah.
http://lucycute.files.wordpress.com/2009/07/afe65_gosip.gif
Tip kedua, kalau korang nie memang spesis mam jarum kalau tak bercakap rasa dunia nie gelap...sebelum mula keje korang story mory la dulu dengan member sebelah meja korang..jangan tanya hal peribadi dia dah la...nanti korang kena sembur lagi bertambah stress...

3.Ke pantri atau kafe.
http://anayusof.files.wordpress.com/2010/08/makan.jpg?w=300
Tip yang ke 3 nie best sikit..ala pala dah tensen nak pikir pun tak leh dah....apa kata korang lepak dulu kat pantry..rasa malas nak buat air kopi secawan...korang lepak je kat cafe...tapi dok jap dah la...jangan lama2 nanti boss mare...

4.Ke tandas.
http://2.bp.blogspot.com/_bz5dI-Rle6I/S9g25XNeAEI/AAAAAAAAAQE/Q7npk5lXQOQ/s320/kentut.jpg 
Kalu tip yang kat atas tue berguna sangat..korang buat lak tip nie..korang rajinkan la diri pi toilet..kalo boleh pilih toilet yang jauh dari opis korang...mesti hilang sikit stress tue...

5.Berkunjung ke tempat baru.

Kalau korang merasa terlalu tertekan, tinggalkan tugasan dan keluar daripada pejabat. Berkunjung ke tempat baru dapat mengurangkan tekanan dan kesegaran yang berbeza. atau dalam bahasa kasarnyer...
http://melissaserenity.com/wp-content/uploads/2010/07/i-quit.jpg
BERHENTI KEJE JE...SURE HILANG PUNYER LA STRESS KORANG TUE...

No comments:

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg