Thursday, August 2, 2012

RESEPI COKLAT BENTUK LOVE


Bahan-Bahan :
  • Dark Chocolate (Compound Coklat)
  • Buah Cherry dan Strawberry
  • Mould Bentuk Love
Cara Membuat :
  1. Cairkan Coklat yg telah anda siapkan
  2. Ambil cetakan bentuk love, lalu tuangkan coklat pada suku bahagian mould love
  3. Ketukkan perlahan untuk mengeluarkan gelembung udara
  4. Bekukan hingga keras
  5. Masukkan Buah Cherry dan Strawberry sebagai isiannya
  6. Isi kembali dengan coklat yang telah dicairkan tadi
  7. Ketukkan perlahan dan masukkan ke dalam Freezer kurang lebih 3 minit lamanya
  8. Angkat dan keluarkan coklat dari cetakan dengan mengetuknya perlahan
credit to: veroccanews.

20 comments:

nurawanees said...

emm..cedappnyer...i love choclate...nk try la..thanks yea..info bergune nie..hehe

simply nana said...

sedapkan..saya pun br blajo2 wat coklat.tp br blajo yg letak kacang n biskut oreo jea..nnti leh try la letak strawberry lak.tq ya 4 da info

story song said...

dah rase sampai ke lidah tu juadah.tentulah sedap

Ayl Aziz said...

sedapnya... boleh la try.

Salam. Saya blog walking. Dah folo pun. Silalah singgah dan folo blog saya juga.

My Name Is Ayl.

santi shaharin said...

mcm sedap jer...

barbie lieya said...

ketukkn pelahan...mcmane yunk..kurang fhm lah~

Gadis Kampung said...

barbie masak tuang coklat dalam acuan tue kita kena ketuk sikit acauan tue nak bagi gelembong udara dalam coklat tue keluar...kalau tak ketuk nanti coklat tue nampak ada gelombong udara bila dah beku(angkat hujung acuan tinggi sikit pastu ketuk2 jangan kuat sangat)

Anonymous said...

mcmmane nk wat coklat jd warna merah,biru,pink,putih..uwaaa

Anonymous said...

tuk siapkan coklat tu, just gune dark chocolate jer ke??? de masuk bahan laen x?? butter ke???

Anonymous said...

tak yah taruk susu @ butter ker?

Anonymous said...

info bergune ni..thx..mmg tgh cari cmne nk uat coklat..nk belajar2..:)
free2 lawatla pakdoncatering di facebook ye...:)

Anonymous said...

thanx, utk resepi coklat awk.. awk ni x kedekut ilmu thats why awk blh share resepi dengan semua.. hanya Allah s.w.t sahaja yang dapat membalasnya... kerana kite juga org kampung dan pasal tulah kite pun sentiasa sedar bahawa sejauh mane kite pegi.. kite tetap org kampung.... so.. nice of you.........

aremee said...

feel like wanna try..hehe

Gadis Kampung said...

try semua jangan tak try...GK ada beli buku resepi buat coklat...nanti gk share dengan korang ye...

Anonymous said...

mmg sdp lah ceklat nie.....anda ptt chuba

Anonymous said...

saya nak beli buku resepi buat coklat tu la. camne ye? ni no fon saya 0162172401 kuyahz. boleh tolong belikan utk saya? atau kat ne nak dpt buku tu di pasaran ye...tq..sory byk sgt tny

✿✿✿Aries✿✿✿ said...

Wah.. Thanks sbb bgi cra nk buat ne.. Nnti sya nak try buat lh.. hehe.. ^^

watever said...

thx...nnt nk try buat jgk :p

budax cute! said...

Sedap sngt!!!!

Haiza said...

So delicious, I like it!

JOM BORAK


Chat Box

PENAJA BLOG INI

DeSIgn ARt's GaDis KaMPuNg